Fiat Chrysler pre slabý dopyt odkladá obnovenie výroby modelu Panda

Taliansko-americký automobilový koncern Fiat Chrysler (FCA) odložil na budúci týždeň plánované obnovenie výroby modelu Panda. Dôvodom rozhodnutia je slabý dopyt na talianskom trhu, uviedli odbory. Dopyt sa prudko prepadol v dôsledku pandémie nového koronavírusu.

Produkcia v juhotalianskom závode Pomigliano dArco sa mala obnoviť v pondelok (8. 1.). Automobilka zatiaľ nestanovila nový dátum spustenia výroby. Podľa FCA dopyt strmo klesol, preto nie sú splnené podmienky pre obnovenie výroby vo všetkých piatich lokalitách v Taliansku.
Za prvých 5 mesiacov tohto roka počet registrácií nových áut medziročne padol o 50,45 %. Tržby odvetvia klesli o 8,3 miliardy. Podľa výskumného centra Centro Studi Promotor je rok 2020 pre automobilový priemysel dramatický. Experti a výrobcovia požadujú daňové stimuly na nákup elektromobilov a hybridov.
FCA v Taliansku zamestnáva zhruba 55.000 ľudí. Navyše je od automobilky závislá sieť dodávateľov a predajcov. Podľa koncernu na automobilový priemysel pripadá 6,2 % z celkového výkonu talianskej ekonomiky.

Súvisiace články

Aktuálne správy