Euro pokračuje v raste, jeho kurz sa dostal až na 1,1237 USD/EUR

Spoločná európska mena pokračovala v stredu v posilňovaní a jej kurz sa dostal výrazne nad hranicu 1,12 USD/EUR. Dôvodom je pretrvávajúci optimizmus na finančných trhoch.
Euro sa v stredu podvečer predávalo po 1,1226 USD, keď predtým jeho kurz stúpol až na 1,1237 USD/EUR, čo bolo najviac od polovice marca.
Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu referenčný kurz na 1,1194 (v utorok: 1,1174) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8933 (0,8949) eura.
Spoločná európska menu už niekoľko dní profituje zo zvýšeného rizikového apetítu investorov, čo má naopak negatívny vplyv na dolár. V stredu podporili takmer euforickú náladu na trhoch aj pozitívne prijaté makroekonomické údaje. Pokles sektora služieb v USA sa v máji spomalil viac, než sa prognózovalo.
Investori teraz čakajú na výsledky zasadnutia Rady guvernérov ECB, ktoré sa koná v stredu a vo štvrtok (4. 6.), pričom počítajú s ďalším uvoľnením už teraz extrémne uvoľnenej menovej politiky.
Ďalším negatívnymi faktormi pre dolár je tiež napätie vo vzťahoch medzi USA a Čínou rovnako ako pokračujúce protesty v mnohých amerických mestách.

Súvisiace články

Aktuálne správy