Dopad pandémie na peniaze: V čase koronavírusu výrazne vzrástol záujem Slovákov o porovnávanie finančných produktov

, Finančná hitparáda Foto: SITA/AP

Mesiac apríl sa návštevnosťou a záujmom o porovnanie finančných produktov zaradil medzi najsilnejšie mesiace za posledných 10 rokov, odkedy portál Finančná Hitparáda začal na Slovensku on-line porovnávať bankové produkty. Finančné produkty porovnávalo o 200 % viac klientov, ako v rovnakom období minulého roka. Silný záujem pretrváva naďalej aj v mesiaci máj.

Klienti bánk aktuálne najviac vyhľadávajú informácie a porovnávajú hypotekárne úvery, bežné účty a spotrebné úvery. Pre príklad, porovnanie refinančných úverov vzrástlo o 60 %. Množstvo klientov tiež zaujímajú informácie z bankového sveta spojené s ochorením COVID-19, ale aj aktuálne zmeny v poplatkoch bánk.

Podľa Martina Švidroňa, analytika portálu Finančná Hitparáda sú za nárastom záujmu dva hlavné dôvody. Prvým dôvodom je obava a neistota klientov z budúcnosti a z toho vyplývajúca potreba overiť si finančné rozhodnutia, prípadne snaha získať porovnaním lacnejšie bankové produkty, ale aj informácie o aktuálnych zmenách v poplatkoch bánk. Druhým dôvodom je, že klienti majú aktuálne k dispozícii viac času, ktorí trávia on-line, napríklad počas práce z home office.

Súvisiace články

Aktuálne správy