Kraj i mesto posilnia od júna autobusové spoje

Prešovský samosprávny kraj (PSK) posilní od pondelka 1. júna spoje prímestskej autobusovej dopravy. Dôvodom je návrat detí do škôl. Spoje posilní i Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP). Kraj zároveň upozorňuje, že nepôjde o klasický školský režim.
Ako TASR informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK, autobusové spoje v kraji budú posilnené prevažne ráno a popoludní v čase presunu detí do a zo škôl.
„Nepôjde však o zavedenie klasického školského režimu, keďže žiaci druhého stupňa a stredoškoláci sa do škôl už tento školský rok pravdepodobne nevrátia,“ povedala Heilová.
Zmluvní dopravcovia kraja – SAD Prešov, SAD Humenné, SAD Poprad a BUS Karpat pripravili posilové spoje na základe požiadaviek obcí a riaditeľov materských a základných škôl.
„Zmeny majú dopravcovia zverejnené na svojich webových stránkach, ktoré odporúča cestujúcim PSK sledovať. Aktuálne prebieha prenos dát aj na stránku www.cp.sk,“ doplnila Heilová.
Mestská hromadná doprava (MHD) v Prešove bude naďalej premávať v režime ako cez prázdniny, podľa cestovného poriadku platného od 4. mája. Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) však od pondelka 1. júna pridá niekoľko školských spojov. Bližšie informácie sú zverejnené na webstránke www.dpmp.sk.

Súvisiace články

Aktuálne správy