Počet prvých žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA sa mierne znížil

Počet prvých žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA sa v minulom týždni v porovnaní s predchádzajúcim týždňom mierne znížil, aj naďalej však zostáva na vysokej úrovni.
Počet prvých žiadostí o podporu v nezamestnanosti dosiahol v USA v týždni do 16. mája po úprave o sezónne vplyvy 2,438 milióna, uviedlo vo štvrtok americké ministerstvo práce. Zároveň upravilo smerom nadol údaje za predchádzajúci týždeň. Ako uviedlo, počet prvých žiadostí o podporu dosiahol v týždni do 9. mája 2,687 milióna, zatiaľ čo pôvodne udávalo počet žiadostí na úrovni 2,981 milióna.
Najnovšie údaje predstavujú pokles počtu prvých žiadostí o podporu už siedmy týždeň po sebe z rekordu, ktorý USA zaznamenali v týždni končiacom sa 28. marca. Vtedy dosiahol počet prvých žiadostí 6,868 milióna.
Napriek pokračujúcemu poklesu sú čísla naďalej vysoké, keďže žiadosti sa už deviaty týždeň po sebe pohybujú na úrovni niekoľkých miliónov. Ostatný údaj navyše prekonal odhady ekonómov oslovených agentúrou Reuters. Tí počítali s poklesom počtu prvých žiadostí za ostatný týždeň na 2,4 milióna.

Súvisiace články

Aktuálne správy