Allianz zaznamenal v 1. kvartáli pokles zisku

Nemecká poisťovňa Allianz zaznamenala v uplynulom 1. kvartáli 2020 pokles zisku. Dôvodom boli turbulencie, ktoré spôsobila pandémia nového koronavírusu.

Nemecký poisťovací gigant vykázal za tri mesiace do konca marca 2020 čistý zisk 1,40 miliardy eur, čo bolo o 29 % menej ako 1,97 miliardy eur pred rokom. To sa zhruba zhoduje s prognózou poisťovne, ktorá predpovedala, že jej zisk sa v 1. štvrťroku zníži o približne 30 %.
Tržby Allianz v sledovanom období vzrástli o 5,7 % na 42,6 miliardy eur najmä vďaka divízii životného a zdravotného poistenia.
Prevádzkový zisk klesol o 22,2 % na 2,3 miliardy eur. Prispeli k tomu zvýšené výdavky na poistné udalosti, predovšetkým na odškodné za prírodné katastrofy, a tiež straty súvisiace s novým koronavírusom.
V divízii správy aktív, ktorá zahŕňa fond Pacific Investment Management Company v USA, sa prevádzkový zisk zvýšil o 19 %.
Ukazovateľ solventnosti Solvency II ratio dosiahol na konci marca 190 %.
Poisťovňa stiahla svoj výhľad v roku 2020 pred niekoľkými týždňami pre neistotu spojenú s novým koronavírusom. V utorok Allianz vyhlásil, že po lepšom odhade vplyvu pandémie zverejní nové ciele.

Súvisiace články

Aktuálne správy