Slovnaft daruje každý deň 1000 litrov dezinfekcie proti šíreniu koronavírusu

Slovnaft zareagoval na aktuálny nedostatok dezinfekčných prostriedkov potrebných v boji proti šíreniu nového koronavírusu. Rafinéria sa rozhodla darovať každý deň 1000 litrov dezinfekčného prostriedku, ktorý vyrába v rámci skupiny Slovnaft jej dcérska spoločnosť VÚRUP. Informoval o tom v utorok hovorca Slovnaftu Anton Molnár.
O poskytnutie dezinfekcie môžu požiadať zdravotnícke zariadenia, zariadenia sociálnych služieb, neziskové organizácie i samosprávy prostredníctvom stránky www.slovnaftludom.sk. Podľa Molnára bude ponuka platiť až do odvolania, minimálne však počas apríla.
Prípravok je určený na dezinfekciu verejných priestorov a podľa generálneho riaditeľa Slovnaftu Oszkára Világiho patria v súčasnosti práve dezinfekčné prostriedky medzi najžiadanejšie výrobky na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. „Preto chceme zabezpečiť, aby sa dezinfekcia dostala do kľúčových verejných priestorov a každý deň ju darujeme zdravotníckym zariadeniam, domovom dôchodcov, inštitúciám alebo organizáciám, ktoré zabezpečujú verejný priestor,“ povedal Világi.
Slovnaft v súčasnosti dezinfekciu používa na čistenie vlastných priestorov, ale aj na čerpacích staniciach. Prípravok už Slovnaft poskytol aj niektorým samosprávam, či zdravotníckym zariadeniam. Počas apríla sa dezinfekcia postupne dostane aj do širšieho predaja v rámci siete čerpacích staníc Slovnaft.

Súvisiace články

Aktuálne správy