Pre pandémiu nového koronavírusu zrušili tohtoročný autosalón v Detroite

Po autosalóne v Ženeve sa obeťou nového koronavírusu stal tento rok aj medzinárodný autosalón v Detroite. Jeho zrušenie pre pandémiu spôsobenú vírusom SARS-CoV-2 oznámili organizátori cez víkend. Navyše, Federálna agentúra pre mimoriadne situácie (FEMA) plánuje využiť priestory komplexu ako dočasnú poľnú nemocnicu.
Každoročný autosalón v Detroite, ktorý automobilky využívali na prezentáciu nových modelov, sa tak uskutoční až v júni 2021. Pôvodne bol naplánovaný na jún tohto roka, čo by znamenalo prvý júnový termín autosalónu. Minulý rok sa poslednýkrát uskutočnil v januári.
Štát Michigan patrí medzi najviac zasiahnuté americké štáty pandémiou nového koronavírusu. Podľa údajov zo soboty (28. 3.), ktoré zverejnila agentúra Reuters, štát zaznamenal 4650 infikovaných a viac než 110 mŕtvych.
Tento rok bol pre nový koronavírus zrušený aj medzinárodný autosalón v Ženeve. Autosalón v New Yorku, ktorý sa mal uskutočniť v apríli, bol predbežne presunutý na august. Aj komplex Javits Convention Center na Manhattane, kde sa autosalón uskutočňuje, sa zmenil na dočasnú poľnú nemocnicu.

Súvisiace články

Aktuálne správy