Kabinet odsúhlasil podpredsedu dozornej rady VšZP Marcela Klimeka za štátneho tajomníka rezortu financií

Vláda v piatok schválila za štátneho tajomníka ministerstva financií súčasného podpredsedu dozornej rady Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marcela Klimeka. Návrh na jeho vymenovanie s účinnosťou od 1. apríla tohto roka pripravil minister financií Eduard Heger.

Marcel Klimek, ktorý je absolventom Národohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave, podľa vlastnej webovej stránky od roku 1997 viac ako desať rokov pôsobil ako manažér a prokurista vo vtedajších UniCredit Bank Slovakia, resp. HVB Bank Slovakia. Podieľal sa tiež na reštrukturalizácii najväčších slovenských firiem ako VSŽ, Nafta Gbely alebo Slovnaft.

Od roku 2008 do roku 2010 zastával post generálneho riaditeľa spoločnosti Immocap Group, počas vlády Ivety Radičovej v rokoch 2010 až 2012 bol zase vedúcim služobného úradu Ministerstva vnútra SR. Od roku 2012 sa venuje ekonomickému poradenstvu a makroekonomickým analýzam. V súčasnosti pôsobí aj ako podpredseda dozornej rady VšZP.

Prvého štátneho tajomníka rezortu financií vláda vymenovala už minulý týždeň. Stal sa ním bývalý ekonomický novinár a naposledy analytik na ministerstve dopravy Ľuboš Jančík.

Súvisiace články

Aktuálne správy