Mobilná banka bunq posilní ponuku v Európe, vrátane Slovenska

Spoločnosť Mastercard banke sprístupnila medzinárodnú sieť, vďaka čomu je karta od bunq dostupná už v 30 európskych krajinách.

Spoločnosť Mastercard a mobilná banka bunq rozšírili partnerstvo, čím chcú posilniť ponuku banky v Európe. Karta Green Card od bunq je vďaka možnosti využívať sieť spoločnosti Mastercard dostupná v tridsiatich európskych krajinách, vrátane Slovenska. Zelenou kartou je pre environmentálny rozmer. Je vyrobená z kovu a za každých 100 eur, ktoré klienti bunq kartou zaplatia, pribudne jeden zasadený strom. Firma bunq ich takto zasadila už viac ako sto tisíc, pričom kartu predstavili v novembri 2019.

Partnerstvo medzi spoločnosťami Mastercard a bunq vzniklo už v roku 2015, kedy sa táto nová banka prvýkrát objavila na trhu. Odvtedy predstavili verejnosti niekoľko rôznych platobných kariet. Pre partnerstvo so spoločnosťou Mastercard sa iba v Európe rozhodlo viac ako 60 digitálnych bánk a fintech spoločností, čo je podľa vyjadrení spoločnosti dvojnásobok oproti stavu spred dvoch rokov.

Mastercard je technologická spoločnosť s celosvetovou pôsobnosťou v oblasti sprostredkovania platieb. Je možné sa s ňou spojiť vo viac ako 210 krajinách a oblastiach.

Banka bunq je mobilnou bankou. Vznikla v roku 2012. Jej služby sú v súčasnosti dostupné v tridisatich európskych krajinách.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy