Opäť možno žiadať o príspevok na zateplenie starších rodinných domov, ministerstvo zverejnilo šiestu výzvu

Aj tento rok môžu záujemcovia získať príspevok do výšky 8 800 eur na uvedený účel.

Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV) vyhlásilo šiestu výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku na zateplenie starších rodinných domov. Aj tento rok môžu záujemcovia získať príspevok do výšky 8 800 eur na uvedený účel, informoval v piatok rezort dopravy. Minister dopravy a výstavby Árpád Érsek (Most-Híd) povedal, že záujem o príspevok rastie. "Okrem zníženia nákladov majiteľov rodinných domov sa z globálneho hľadiska vďaka zatepleniu zlepšuje energetická hospodárnosť rodinných domov na Slovensku," uviedol Érsek.

Žiadosti o príspevok bude možné elektronicky podávať v termíne od 1. apríla (od 8:00) do 30. júna tohto roka, alebo do naplnenia počtu 150 elektronicky zaevidovaných žiadostí o príspevok. Záujemcovia o príspevok tak majú časovú rezervu na prípravu žiadosti. "Podmienky poskytnutia príspevku sa nemenia. Platí, že rodinný dom musí byť skolaudovaný aspoň desať rokov pred realizáciou zateplenia, jeho podlahová plocha je maximálne 150 štvorcových metrov pri jednopodlažnom rodinnom dome alebo 300 štvorcových metrov pri viacpodlažnom rodinnom dome a využíva sa výlučne na bývanie," priblížila hovorkyňa ministerstva dopravy a výstavby Karolína Ducká.

Aktuálne informácie a podmienky poskytnutia príspevku na zateplenie rodinného domu sú dostupné na novom webovom portáli www.byvajteusporne.sk.

 

 

Súvisiace články

Aktuálne správy