Priemerná mzda v potravinárstve SR v roku 2019 stúpla o 8,3 % na 1043 eur

Priemerná mesačná mzda zamestnancov v potravinárskom priemysle v roku 2019 dosiahla úroveň 1043 eur. Oproti roku 2018 to predstavuje nárast o 8,3 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najvyšší medziročný nárast priemernej mesačnej mzdy podľa neho nastal pri výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa priemerná mesačná mzda 805 eur medziročne zvýšila o 24,4 %. Medziročne sa nazaznamenal pokles priemernej mesačnej mzdy ani v jednom sledovanom odvetví potravinárskeho priemyslu.
Viac ako priemernú mesačnú mzdu v potravinárskom priemysle v roku 2019 dosiahli zamestnanci vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov 1057 eur, v odbore úpravy a spracovania mlieka 1138 eur, vo výrobe hotových krmív 1214 eur, vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov 1110 eur, výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek 1285 eur, výrobe ostatných potravinárskych výrobkov 1249 eur, vo výrobe hroznového vína 1062 eur, vo výrobe piva a sladu 1545 eur, ako aj zamestnanci v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov 1277 eur.
Najvyššia priemerná mesačná mzda sa v roku 2019 zaznamenala v odvetví výroby piva a sladu 1545 eur, najnižšia v odvetví výroby cestovín vo výške 803 eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy