Považskobystrická firma KSK Slovakia zvyšuje výrobu a plánuje postaviť tri nové montážne haly

Celkové náklady stavby stanoví až realizačný rozpočet, v nových halách by malo pracovať 20 zamestnancov

Považskobystrická spoločnosť KSK Slovakia, s.r.o. zvyšuje objem svojej strojárskej výroby a rozhodla sa pristavať ďalšie tri montážne haly na ploche takmer 4 000 metrov štvorcových. Súčasťou nových objektov bude aj administratívno-sociálny trojpodlažný vstavok (samostatné miestnosti vo výrobnej hale, pozn. SITA). Celkové náklady stavby stanoví podľa zámeru predloženého na posúdenie vplyvov na životné prostredie realizačný rozpočet. V nových halách by malo pracovať 20 zamestnancov na jednej zmene. Dobudovaním výrobných hál sa dotvorí priemyselná zóna spoločnosti KSK Slovakia v považskobystrickej miestnej časti Považské Podhradie.

Haly budú dispozične delené na halu na výrobu, halu na skladovanie a halu na výdaj tovaru. Jedna z montážnych hál je navrhnutá ako jednoloďová, ďalšie dve by mali byť dvojloďové. Súčasťou hál bude trojpodlažný administratívno-sociálny vstavok, v ktorom sa na prvom poschodí bude nachádzať jedáleň pre 150 zamestnancov s kuchyňou a na druhom a treťom je plánovaná administratívna časť. Jej súčasťou by mali byť kancelárie, rokovacie miestnosti, serverovňa, kuchynka a hygienické priestory.

Spoločnosť KSK Slovakia bola pôvodne založená pod názvom AKB Slovakia ako konštrukčná kancelária v 100-percentnom vlastníctve slovenského majiteľa. V roku 2000 do nej vstúpil nemecký spoločník, názov sa zmenil na Kisters Slovakia a do činnosti pribudli montážne služby. V roku 2003 predal nemecký majiteľ svoj podiel spoločnosti IMC Slovakia a názov sa zmenil na súčasný KSK Slovakia. V roku 2014 predala IMS Slovakia svoj podiel súčasným majiteľov, KSK Slovakia je aj naďalej jej hlavným dodávateľom montážnych a lakovacích služieb.

Súvisiace články

Aktuálne správy