GTH catering preberá slovenské Sodexo a vstupuje na slovenský trh

GTH catering sa zaoberá poskytovaním stravovacích služieb.

Spoločnosť GTH catering, a.s., ktorá je jedným z najväčších poskytovateľov služieb v oblasti stravovania v Českej republike, preberá 100 % majetkovej účasti v slovenskej dcérskej spoločnosti nadnárodného poskytovateľa služieb integrovaného facility managementu Sodexo. Spoločnosť GTH catering týmto vstupuje na slovenský trh a chce rozšíriť portfólio svojich služieb i o služby facility managementu. Agentúru SITA o tom informovala vo štvrtok spoločnosť Sodexo.

V súlade s globálnou stratégiou skupiny Sodexo a rozhodnutím akcionárov sa materská spoločnosť rozhodla z vybraných krajín strednej Európy odísť. Jej slovenskú spoločnosť získala skupina GTH multicatering. Podpisom zmluvy o prevzatí spoločnosti začína plynúť 30-dňová lehota, v ktorej GTH catering postupne prevezme všetky prevádzkové aktivity Sodexo na Slovensku a začne ich prevádzkovať pod značkou GTH multicatering.

„Prevzatím slovenského Sodexo sa nám otvára podobná príležitosť ako pred desiatimi rokmi v prípade českého GTH catering. Príležitosť vybudovať silného, zákaznícky orientovaného, moderného a flexibilného poskytovateľa stravovacích služieb a služieb facility managmentu, vychádzajúceho z tradičného, ale aj moderného pojatia poskytovania služieb najmä tých stravovacích,“ povedala k prevzatiu Sodexo generálna riaditeľka GTH catering Daria Choděrová.

Sodexo, s.r.o. je dcérska spoločnosť nadnárodného poskytovateľa služieb integrovaného facility managementu Sodexo. Na slovenskom trhu poskytuje služby v oblasti stravovania a facility managementu od roku 1997. V priebehu viac ako 22 rokov svojho pôsobenia sa Sodexo vypracovalo na jednu z najvýznamnejších firiem v odbore na Slovensku. V súčasnosti spoločnosť poskytuje komplexné on-site služby vo viac ako 30 prevádzkach. Medzi jej klientov patrí žilinská Kia, Whirlpool v Poprade, Panasonic v Trstenej a Starej Ľubovni, Duslo Šaľa a mnoho ďalších.

GTH catering, a.s. je rýdzo česká spoločnosť, ktorá sa zaoberá poskytovaním stravovacích služieb od roku 1996. V roku 2010 sa stala súčasťou skupiny GTH multicatering s celorepublikovou pôsobnosťou. Jednotlivé spoločnosti v skupine poskytujú služby spoločného stravovania v širokom spektre zákazníckych segmentov od priemyslu, administratívy, zdravotníctva, školstva až po armádu.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy