Muskovo sklamanie: Gates si kúpil Porsche namiesto Tesly

, CNBC Foto: SITA/AP

Generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk reagoval vyhlásením, že „jeho rozhovory s Gatesom boli sklamaním.“ Nešlo o jeho prvý názorový stret s technologickým miliardárom, Musk už spochybnil aj znalosti Marka Zuckerberga ohľadne umelej inteligencie.

Po tom, čo Gates prezradil, že si kúpil plne elektrický Porsche Taycan, generálny riaditeľ Tesly to musel okomentovať na Twitteri. "Moje rozhovory s Gatesom na mňa nezapôsobili, aby som bol úprimný," tweetol Musk.

Gates svoj nákup odhalil v rozhovore s populárnym YouTuberom Marquesom Brownleom. Brownlee sa zmienil o Tesle a požiadal miliardára o názor v úsilí riešiť zmeny klímy pomocou čistých energetických produktov, ako sú elektrické autá. 64-ročný respondent odpovedal tvrdením, že elektrické vozidlá stále zaostávajú za benzínovými motormi, pokiaľ ide o dojazd, ale vyrábané osobné automobily patria k najnádejnejším faktorom pri znižovaní nákladov ekologických alternatív. "A určite Tesla, ak by som mal pomenovať jednu spoločnosť, ktorá to pomáhala riadiť," povedal Gates. Zatiaľ si však nekúpil automobil tejto značky.

"Práve som sa dostal k Porsche Taycan a musím povedať, že ide o prémiové auto, je veľmi, veľmi cool. Toto je moje prvé elektrické auto a veľmi si ho užívam," dodal Gates. Porsche Taycan Turbo sa v USA predáva za 150 900 dolárov, zatiaľ čo drahšie Turbo S stojí 185 000 dolárov. Aj o autách spoločnosti Tesla sa hovorí, že sú drahé, ale jej základný model 3 je za oveľa nižšiu cenu, 39 490 dolárov.

Musk reagoval na Gatesovu kúpu položením otázky na Twitteri, prečo sa spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft „rozhodol ísť do Taycanu namiesto Tesly“. Nie je to prvýkrát, čo Musk vyzval jedného zo svojich kolegov, technologických miliardárov, aby sa s ním pustili do debaty na Twitteri. Šéf spoločnosti Tesla v roku 2017 napadol optimistický postoj Marka Zuckerberga k umelej inteligencii s tvrdením, že „chápanie témy šéf Facebooku je obmedzené“.

Súvisiace články

Aktuálne správy