Po roku obhliadok si vybral: Jeff Bezos kúpil najdrahší dom, aký bol kedy v Kalifornii predaný

, businessInsider Foto:SITA/AP

Jeff Bezos údajne práve utratil 165 miliónov dolárov za nové sídlo v Beverly Hills, čím pokoril predchádzajúci rekord najdrahšieho domu v Kalifornii. Milionár si vybral sídlo s 26 miestnosťami, vo sovojom portfóliu nehnuteľností už má dve sídla v Los Angeles, jedno v Seattli, ranč v Texase a zámok vo Washingtone DC, alebo tri susediace apartmány v New Yorku.

Ako informoval The Wall Street Journal, dom bol pôvodne navrhnutý pre Jacka Warnera v 30. rokoch 20. storočia, podľa Architectural Digest ponúka dva domy pre hostí, tenisový kurt, bazén a deväťjamkové golfové ihrisko. Bezos údajne zaplatil za nehnuteľnosť filmovému producentovi Davidovi Geffenovi 165 miliónov dolárov.

Hľadaniu spoločného domova venovali Bezosa a Sanchezová potrebný čas, takmer rok. Údajne navštívili niekoľko luxusných rezidencií ako napríklad aj nehnuteľnosť, ktorú nakoniec kúpil iný miliardár, Lachlan Murdoch, syn zakladateľa spoločnosti NewsCorp Ruperta Murdocha. Podľa informácií Business Insider Murdoch zaplatil za nehnuteľnosť približne 150 miliónov dolárov, čím sa stal najdrahším domom, ktorý sa kedy predal v Los Angeles.

Hovorí sa aj o tom, že Bezos a jeho priateľka absolvovali prehliadku „Casa Encantada“, s cenou 225 miliónov dolárov, je to najdrahšia nehnuteľnosť, ktorá je v súčasnosti na trhu v Spojených štátoch. Okrem obrovského pozemku ponúka aj dom pri bazéne, basketbalové ihrisko, tenisový kurt, skleníky, ružovú záhradu atď. Minulý rok v marci sa mali Bezos a Sanchezová tajne vybrať na prehliadku inej nehnuteľnosti, ktorá má cenovku 88 miliónov dolárov. Ponúka strešnú terasu, bazén s panoramatickým výhľadom atď.

Napriek tomu, že Bezos má viac peňazí ako ktokoľvek na Zemi, pri nákupe domu mal zjavne obmedzené možnosti. V oblasti Los Angeles totiž bolo na predaj menej ako desať nehnuteľností, ktoré by vyhovovali „potrebám generálneho riaditeľa Amazonu“, povedal Drew Gitlin z Berkshire Hathaway,  nešpecifikoval však akým.

Súvisiace články

Aktuálne správy