Strojárenská firma Tomark pociťuje pre štrajk problémy s transportom

Prešovská strojárenská firma Tomark, s.r.o., ktorá sa zaoberá i výrobou lietadiel, tvrdí, že začína mať pre štrajk autodopravcov vážne problémy s transportom.
„Do Nemecka nakladáme denne päť návesových súprav, od zajtra nenakladáme, keďže nie sú autá. Budúci týždeň bude mať problém náš odberateľ a teda aj my,“ uviedol pre TASR konateľ spoločnosti Daniel Tomko.
Niektoré firmy v Prešovskom kraji problémy v súvislosti so štrajkom nepociťujú. „Štrajk autodopravcov aktuálne dopad na výrobu v Pivovare Šariš nemá,“ povedal manažér závodu Pivovar Šariš vo Veľkom Šariši Ján Čerkala.
Firma Gohr, s.r.o. vo Veľkom Šariši, ktorá sa zaoberá výrobou oceľových konštrukcií, nepociťuje výrazné obmedzenia v súvislosti so štrajkom.
„Podľa dostupných informácií od vedúceho Úseku nákupu a predaja nás štrajk dopravcov vzhľadom na naše termíny nijako výrazne nezasiahol. Naša spoločnosť výrazne a v najväčšej miere obchoduje s Nemeckom,“ povedal Miroslav Rokošný zo spoločnosti Gohr.
Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) od utorka (28. 1.) pokračuje v protestných blokádach nákladnej dopravy na cestných hraničných priechodoch. UNAS tvrdí, že vláda odmietla akceptovať jej požiadavky a k dohode nedošlo.

Súvisiace články

Aktuálne správy