Herné akcie hlásia prepad, čínski turisti neprišli do Makaa

, CNBC Foto: SITA/AP

Podľa predbežných vládnych údajov sa množstvo čínskych návštevníkov z pevniny do Makaa počas Zlatého týždňa od 24. do 28. januára znížilo o 79,2 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Makao je osobitným administratívnym regiónom Číny a hlavným centrom hazardných hier v Ázii. Návštevníci z pevninskej Číny tvoria väčšinu turistov Makaa.

Najnovšie údaje prichádzajú v čase, keď Čína bojuje s ohniskom nákazy koronavírusu, ktorý už v krajine infikoval viac ľudí ako SARS. Čínski zdravotníci v stredu potvrdili 5974 prípadov a počet obetí vzrástol na 132.

Do stredajšieho zatvorenia trhu akcie Melco International Development poklesli o 5,18 %, zatiaľ čo Wynn Macau poklesli o 4,11 %. Sands China tiež klesli o 5,57 %, zatiaľ čo Galaxy Entertainment strácajú 5,17% a SJM Holdings  3,59 %.

Obavy z možného hospodárskeho dopadu v posledných dňoch spôsobili prepad na trhoch po celom svete.

"Čínska ekonomika sa už od konca roku 2018 výrazne spomaľuje, sektor služieb, to musíme zdôrazniť, je mimoriadne dôležitý pre čínsku ekonomiku," uviedol Darren Tay, analytik Fitch Solutions. "Okrem toho, že v Číne je tvorí dnes 62 % HDP, je tiež hlavným motorom rastu v celom čínskom spomalení v posledných piatich štvrťrokoch. Ak to bude mať dopad na sektor služieb, bude to pre ekonomiku veľmi zlá správa," uviedol Tay.

Súvisiace články

Aktuálne správy