Spoločnosť GreenWay plánuje v tomto roku vybudovať 34 nových vlastných a okolo 50 partnerských nabíjacích staníc

V minulom roku firma vybudovala 87 nových nabíjacích staníc, osem na Slovensku a 79 v Poľsku, čím sa celkový počet verejných nabíjacích staníc v jej sieti zvýšil na 216.

Spoločnosť GreenWay, najväčší prevádzkovateľ nabíjacích staníc pre elektrické vozidlá na Slovensku a v Poľsku, plánuje v tomto roku vybudovať 34 nových vlastných nabíjacích staníc a okolo 50 partnerských nabíjacích staníc. Ich presný počet bude závisieť najmä od dopytu a ochoty vlastníkov nehnuteľností investovať do elektromobility. „Veríme, že záujem bude rásť s rastúcim povedomím o nutnosti chrániť životné prostredie a predajom elektromobilov. GreenWay je pripravený naplniť požiadavky a očakávania zákazníkov z komerčného sektora aj samosprávy, ktorá má možnosť získať 95-percentnú podporu na budovanie nabíjacej infraštruktúry od štátu,“ uviedla firma pre agentúru SITA.

GreenWay pritom plánuje posilniť regióny a okresy s menším pokrytím. „Naším cieľom je umožniť vodičom elektromobilov pohodlné cestovanie po celom Slovensku a plynulé napojenie na naše partnerské roamingové siete v zahraničí,“ doplnila spoločnosť. Na jej kľúčových trhoch je dnes približne 6 200 elektrických vozidiel (1 200 na Slovensku a 5 000 v Poľsku). V roku 2019 získala firma 638 nových klientov na Slovensku a 2 580 v Poľsku. Tí spotrebovali 675 MWh elektrickej energie, čo znamená, že energia zo siete GreenWay bola vlani využitá na pohon 3,75 milióna elektrických kilometrov.

V minulom roku spoločnosť vybudovalala 87 nových nabíjacích staníc, osem na Slovensku a 79 v Poľsku, čím sa celkový počet verejných nabíjacích staníc v jej sieti zvýšil na 216. GreenWay aktuálne prevádzkuje na Slovensku 52 nabíjacích staníc. Z tohto počtu je 34 rýchlonabíjacích (DC staníc) a 18 pomalých (AC) nabíjacích staníc. Zároveň buduje tzv. „nabíjacie huby“, na ktorých sa môžu nabíjať minimálne tri vozidlá súčasne. Na konci uplynulého roka ich mala osem, z toho sedem na Slovensku a jednu v Poľsku, kde sa môže nabíjať až jedenásť elektromobilov súčasne. Firma doteraz na Slovensku preinvestovala viac ako 5 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy