Mesto Vranov nad Topľou chce v priemyselnom parku naštartovať život

Prilákať výrobné spoločnosti do priemyselného parku Ferovo chce vranovská samospráva vybudovaním mestskej priemyselnej haly. Ako sa pre médiá vyjadril primátor mesta Ján Ragan, má slúžiť ako „inkubátor“.
„Naša hala bude takzvaným inkubátorom, to znamená, že bude mestskou halou. Za výhodných podmienok ju poskytneme do nájmu začínajúcim prevádzkam. Naša predstava je taká, že firma bude mať k dispozícii výrobné priestory. Takáto firma, ak začne svoju činnosť, bude sa jej dariť v našej hale, môže potom sama postaviť v našom priemyselnom parku svoje haly a ďalej rozširovať výrobu,“ povedal Ragan.
Na vybudovanie mestskej priemyselnej haly v zelenom priemyselnom parku Ferovo získalo mesto finančnú dotáciu vo výške 0,5 milióna eur v rámci akčného plánu pre najmenej rozvinuté okresy. Predbežné investičné náklady na výstavbu objektu s rozmermi 18 krát 66 metrov sú vyčíslené na 662.000 eur, vranovská samospráva bude projekt spolufinancovať. Stavebno-technické riešenie stavby haly je, ako mesto informovalo, rozdelené na administratívnu a výrobnú časť. Sociálne zabezpečenie počíta s mužskými aj ženskými zamestnancami a tiež s potrebami ľudí so zníženou schopnosťou pohybu.
Ako Ragan doplnil, samospráva očakáva v hale vznik približne 50 pracovných miest. „Naša mestská výrobná hala, ktorú postavíme, bude určená pre ľahší priemysel, pre menších zamestnávateľov, respektíve pre nových výrobcov, ktorí rozbiehajú svoju činnosť,“ povedal s tým, že napriek predbežným rokovaniam ešte konkrétneho nájomníka budúcej stavby nemajú. Začiatok stavebných prác predpokladá mesto v jarných mesiacoch, keďže aj vládna dotácia „čaká na odsúhlasenie“. Stavba by mala byť hotová, ako Ragan dodal, do konca roka.
Mestská priemyselná hala bude druhou výrobnou stavbou v priemyselnom parku Ferovo. Na skolaudovanie čaká budova, ktorú si tu postavila spoločnosť Ematech zaoberajúca sa predajom a servisom poľnohospodárskej techniky. Ragan očakáva, že spoločnosť začne svoju činnosť vo vranovskom priemyselnom parku vykonávať v prvej polovici tohto roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy