V dôsledku vysokého dopytu Airbus rozšíri výrobnú kapacitu A321

Európsky výrobca lietadiel Airbus oznámil, že pre vysoký dopyt sa rozhodol zvýšiť výrobnú kapacitu lietadla A321. Ako spoločnosť oznámila, nové priestory na produkciu tohto stroja vytvorí vo francúzskom Toulouse, kde je aj centrála firmy.
„Momentálne sa tešíme bezprecedentne vysokému dopytu po našich lietadlách rodiny A320neo, a najmä jej verziách LR (Long Range) a XLR (Xtra Long Range),“ povedal prevádzkový riaditeľ spoločnosti Michael Schoellhorn. Momentálne sa finálna montáž lietadiel A321 v Európe realizuje v Hamburgu. Airbus tieto lietadlá produkuje ešte v USA v štáte Alabama.
Prudký rast dopytu po lietadlách Airbusu nasledoval po problémoch stroja 737 MAX konkurenčného Boeingu. Tieto lietadlá sú uzemnené od marca minulého roka, keď sa necelých päť mesiacov po havárii lietadla indonézskej spoločnosti Lion Air zrútilo lietadlo aerolínií Ethiopian Airlines.
Zatiaľ čo pre Boeing boli minuloročné výsledky v dôsledku uzemnenia 737 MAX najhoršie za dlhé roky (dodávky klesli na 11-ročné minimum a objednávky zaznamenali najhorší rok za desaťročia), Airbus sa po ôsmich rokoch vrátil na pozíciu najväčšieho producenta lietadiel na svete.

Súvisiace články

Aktuálne správy