Chemosvit má za sebou polmiliónovú investíciu do nového obrábacieho centra

Stroj bude spustený do prevádzky od roku 2020

Svitská spoločnosť Chemosvit Strojchem, s. r. o., ukončila aktívnu fázu spúšťania novej investície v hodnote 490 tisíc eur, ide o nové obrábacie centrum. „Týmto strojom sme rozšírili náš strojný park smerom k opracovaniu väčších súčiastok, ktoré boli doposiaľ nad naše technologické možnosti,“ uviedol pre agentúru SITA Peter Migač, špecialista marketingových analýz spoločnosti Chemosvit. V súčasnosti sa podľa jeho slov konajú školenia zamerané na obsluhu stroja, ktorý bude od nového roku spustený do ostrej prevádzky.

Obrábacie centrum pochádza od taiwanského výrobcu Vision Wide. „Portálové obrábacie centrum SF-4127 je CNC obrábacie centrum pre obrábanie až z piatich strán, ktoré je určené hlavne na frézovanie, vŕtanie a závitovanie. Nová technológia obrábacieho centra je ideálna na vysokorýchlostné a výkonné obrábanie obrobkov až do rozmerov 4 100 krát 2 700 krát 1 020 a hmotnosti do 12 ton,“ priblížil Migač.

V investičnom rozvoji pokračuje Chemosvit niekoľko rokov. Napríklad ďalšia dcérska spoločnosť Chemosvit Folie, s. r. o., investovala za posledné tri roky do technológií spolu 15 miliónov eur. V októbri jej pribudol jedenásťfarebníkový hĺbkotlačový stroj za 4,5 milióna eur. Do spoločnosti Fibrochem zase zakúpili nový stroj v hodnote zhruba 1 milión eur na podporu výroby vlákien.

Spoločnosť Chemosvit Strojchem, s. r. o., vznikla v roku 1996 a je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou skupiny Chemosvit, a. s. Skupina dosiahla ročný obrat 220 miliónov eur. Spoločnosť Strojchem je rozdelená na tri divízie a v rámci svojich troch podnikateľských aktivít sa zameriava na strojársku výrobu, ďalej baliace stroje a linky, a to od ich vývoja a výroby, až po inštaláciu, a napokon na servisné činnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy