Ikea Bratislava zvýšila ročné výnosy o takmer desatinu

Celkové výnosy bratislavského obchodného domu Ikea dosiahli v uplynulom finančnom roku, ktorý skončil v auguste 2019, takmer 118 miliónov eur.

Bratislavská Ikea pokračuje vo zvyšovaní výnosov aj zisku. V uplynulom finančnom roku, ktorý skončil 31. augusta 2019, totiž celkové výnosy spoločnosti Ikea Bratislava predstavovali takmer 118 mil. eur a medziročne vzrástli o 9,6 %. Čistý zisk obchodného domu presiahol 10,5 mil. eur a oproti roku 2018 bol vyšší o 4,7 %. Vyplýva to z údajov zverejnených spoločnosťou.

Podstatnú časť výnosov spoločnosti Ikea Bratislava pritom tvoria tržby z predaja tovaru, ktoré v uplynulom fiškálnom roku dosiahli 107,8 mil. eur. Tržby v objeme cez 9 mil. eur generovali služby, o zvyšok sa postarali ostatné výnosy. Tržby jediného obchodného domu Ikea na Slovensku pritom kontinuálne rastú od roku 2012, kedy zaznamenali mierny medziročný pokles na necelých 66 mil. eur.

Vlaňajší rast tržieb pritom v bratislavskom obchodnom dome Ikea sprevádzalo aj zvyšovanie zamestnanosti. Kým ku koncu augusta 2018 v spoločnosti pracovalo 401 zamestnancov, o rok neskôr to bolo už 433 pracovníkov. V priemere za celý minulý finančný rok tak v Ikea Bratislava pracovalo 405 ľudí, čo znamenalo medziročný nárast o 16 zamestnancov.

Spoločnosť Ikea Bratislava je súčasťou celosvetovej obchodnej siete Ikea, ktorá ku koncu predchádzajúceho finančného roka disponovala 367 obchodnými domami v 30 krajinách.

Súvisiace články

Aktuálne správy