Vazil Hudák sa stal podpredsedom medzinárodnej bezpečnostnej konferencie Globsec

Bývalý viceprezident Európskej investičnej banky Vazil Hudák bude ako podpredseda Globsecu zodpovedný za rozvoj globálnych partnerstiev a podporu verejno-súkromnej spolupráce na európskej úrovni

Vazil Hudák, bývalý viceprezident Európskej investičnej banky (EIB), sa stal podpredsedom medzinárodnej bezpečnostnej konferencie Globsec. Hudák donedávna zastával pozíciu viceprezidenta Európskej investičnej banky (EIB). Pred nástupom do EIB vykonával funkciu ministra hospodárstva a štátneho tajomníka ministerstva financií v období 2012 – 2016 a pôsobil vo vysokých pozíciách viacerých globálnych bánk ako Citi a JP Morgan v Londýne. „Bohaté skúsenosti pána Hudáka v bankovom a verejnom sektore, či už ako viceprezidenta EIB alebo člena vlády a skúseného predstaviteľa finančného sektora, nám pomôžu posilniť naše medzinárodné aktivity a dopad v Európe a vo svete. Som presvedčený, že jeho skúsenosti pomôžu posilniť pozíciu Globsecu na globálnej mape najvplyvnejších mimovládnych organizácií v Európe,“ uviedol Róbert Vass, prezident a zakladateľ Globsecu.

Ako podpredseda Globsecu bude Vazil Hudák zodpovedný za rozvoj globálnych partnerstiev a podporu verejno-súkromnej spolupráce na európskej úrovni. Taktiež bude viesť niekoľko kľúčových iniciatív vrátane nedávno spustenej iniciatívy LightHouse, ktorá sa sústredí na prechod na zelenú ekonomiku a energiu v regióne strednej a východnej Európy, digitalizáciu či spoločný kapitálový trh v Európe, uvádza sa ďalej v tlačovej správe, ktorú poskytol Globsec v stredu.

„Veľmi sa teším, že sa môžem stať súčasťou vedenia Globsecu, s ktorým som už v minulosti spolupracoval. Globsec je dnes významným think-tankom na svetovej scéne a verím, že aj vďaka mojim skúsenostiam a viere v misiu a víziu organizácie sa nám spoločne podarí znásobiť tento úspech. Svoje úsilie budem sústrediť na to, aby sa Globsec stal uznávaným a kredibilným hlasom v oblasti udržateľnej energie, udržateľného financovania a kapitálového trhu,“ dodáva Vazil Hudák.

Organizácia Globsec sa zaoberá bezpečnosťou, obrannými otázkami aj kybernetickými hrozbami. Organizuje jednu z piatich najväčších bezpečnostných konferencií na svete, ktorá má za sebou už 14 ročníkov. Doteraz sa na nej zúčastnili tisícky hostí vrátane niekdajšieho britského premiéra Davida Camerona, bývalej ministerky zahraničných vecí USA československého pôvodu Madeleine Albright a pravidelne naň prichádzajú aj prezidenti, premiéri či ministri zahraničných vecí rôznych krajín.

Súvisiace články

Aktuálne správy