Cena nového webu je štandardná a adekvátna, tvrdí Železničná spoločnosť Slovensko

Konečná cena je dohodou medzi obomi zmluvnými stranami, bola vytvorená na základe objemu prác na novom webe, tvrdí spoločnosť.

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) považuje za štandardnú a adekvátnu cenu 82,5 tisíca eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) za svoju novú internetovú stránku zssk.sk. Národný vlakový osobný dopravca pre agentúru SITA uviedol, že zákazku zadal spoločnosti TRIONYX technologies, s. r. o., Banská Bystrica spomedzi ponúk troch uchádzačov. Vybraný dodávateľ predložil najlacnejšiu ponuku pôvodne vo výške 121,2 tisíca eur bez DPH.

"Konečná cena je dohodou medzi obomi zmluvnými stranami, bola vytvorená na základe objemu prác na novom webe," uviedol pre agentúru SITA hovorca ZSSK Tomáš Kováč. "Cena ja v každom ohľade štandardná a adekvátna. Zahŕňa nasledovné: vytvorenie portálu a migrácia dát (42,5 tis. eur), integrácia s existujúcimi a pripravovanými systémami (35 tisíc eur), hosting a servis na štyri roky (5 tisíc eur)," priblížil Kováč. Zadaným kritériom bola cena diela. Ďalšie dve ponuky navrhli spoločnosti Millenium, s. r. o. (125,85 tisíca eur) a blank creative (138,56 tisíca eur).

ZSSK zabezpečuje osobnú železničnú dopravu na Slovensku. Stopercentným akcionárom ZSSK je Slovenská republika prostredníctvom Ministerstva dopravy a výstavby SR, ktorá si zmluvne objednáva a platí služby vo verejnom záujme v osobnej železničnej doprave. Prioritnú časť majetku tvoria železničné koľajové vozidlá. Spoločnosť vznikla v roku 2005 a je jedným z troch nástupníckych podnikov jednotných železníc (popri Železniciach SR a Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia).

 

Súvisiace články

Aktuálne správy