PSA plánuje podpísať ešte v tomto roku dohodu o fúzii s FCA

Francúzska automobilka PSA plánuje v tomto roku podpísať dohodu o fúzii v hodnote 50 miliárd USD (45,22 miliardy eur) s nadnárodným koncernom Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Uviedli to v piatok zdroje oboznámené so situáciou v PSA.
Cieľom tejto fúzie je vytvoriť štvrtého najväčšieho výrobcu automobilov na svete a poskytnúť novému subjektu lepšie možnosti na riešenie náročných úloh v oblasti technológií aj emisných štandardov, ktoré trápia automobilky na celom svete.
FCA tento týždeň uviedol, že žaloba, ktorú na FCA podal v stredu (20. 11.) americký koncern General Motors (GM) za údajné podplácanie odborárov, je „bezcenná“.
Podľa zdroja, ktorý si neželal byť menovaný, spoločnosť PSA sa naďalej sústreďuje na rokovania o fúzii a má v úmysle podpísať memorandum o porozumení týkajúce sa dohody ešte tento rok v decembri, podľa pôvodného plánu.
Fiat tiež verí, že dosiahne s PSA záväznú dohodu o fúzii do konca tohto roka.
GM tvrdí, že spoločnosť FCA roky podplácala predstaviteľov odborového zväzu United Auto Workers (UAW), aby získala výhody, čo GM údajne stálo miliardy.
FCA sa aj vzhľadom na načasovanie žaloby (o značnú náhradu škody) domnieva, že jej cieľom je narušiť plán fúzie taliansko-americkej firmy so spoločnosťou PSA.

Súvisiace články

Aktuálne správy