Americký koncern Home Depot zaostal za odhadmi, zhoršil celoročný výhľad tržieb

Americká spoločnosť Home Depot, najväčší maloobchodný predajca domácich a záhradníckych potrieb v USA, zhoršila odhad rastu tržieb v tomto roku. Ako jeden z dôvodov uviedla očakávaný vplyv dovozných ciel.
Zisk spoločnosti dosiahol za 3. štvrťrok 2,77 miliardy USD (2,50 miliardy eur) oproti 2,87 miliardy USD v rovnakom období minulého roka. Zisk na akciu dosiahol 2,53 USD a mierne tak prekonal očakávania analytikov, ktorí počítali so ziskom na akciu na úrovni 2,52 USD.
Tržby síce vzrástli, v tomto ukazovateli však spoločnosť zaostala za odhadmi. Tržby za 3. kvartál dosiahli 27,2 miliardy USD, čo medziročne znamená rast o 3,5 %. Analytici však očakávali ich rast na 27,53 miliardy USD.
Porovnateľné tržby, teda tržby z obchodov otvorených viac než rok, sa zvýšili o 3,6 %, pričom trhy očakávali rast na úrovni 4,7 %. Porovnateľné tržby v Spojených štátoch dosiahli rast na úrovni 3,8 %.

Home Depot následne upravil svoj odhad vývoja tržieb za celý rok 2019. Spoločnosť pôvodne očakávala, že tržby za tento rok vzrastú o 2,3 % a porovnateľné tržby o 4 %. Teraz predpokladá, že rast tržieb dosiahne 1,8 % a porovnateľných tržieb 3,5 %. Ako jeden z dôvodov uviedla potenciálny vplyv dovozných ciel. Spoločnosť sa obáva, že okrem už zavedených dovozných ciel USA zavedú na čínske produkty aj ďalšie, ktoré by mali do platnosti vstúpiť 15. decembra.

Súvisiace články

Aktuálne správy