Investičný fond Arca Capital CEE vyplatí akcionárom dividendu takmer 300 eur

Arca Capital CEE dosiahol v minulom roku zisk viac ako 5 miliónov eur.

Investičný fond Arca Capital CEE vyplatí svojim akcionárom dividendy. V decembri tohto roka im pripíše na jednu akciu 7 500 českých korún (CZK), čo v prepočte predstavuje zhruba 293 eur. Rozhodli o tom akcionári na valnom zhromaždení, ktoré zároveň odsúhlasilo dosiahnutý zisk za vlaňajšok na úrovni 129 miliónov CZK, teda viac ako 5 miliónov eur.

Arca Capital CEE je samosprávny investičný fond kvalifikovaných investorov. Priemerné ročné zhodnotenie fondu, ktorý je obchodovaný aj na Burze cenných papierov Praha, za posledné roky dosahuje 7,7 %. Cieľom fondu je podobnú výnosnosť udržať aj v nasledujúcom období.

„Aktuálne vnímame výrazný potenciál budúceho zhodnotenia pri nákupe nových aktív, či už v oblasti private equity, nehnuteľností, ako aj akcií verejne obchodovateľných spoločností,“ povedal predseda dozornej rady Arca Capital CEE Pavol Krúpa. „Momentálna makroekonomická situácia na trhu, či už je to napríklad brexit alebo obchodná vojna medzi USA a Čínou, prináša jedinečné možnosti investovania na kapitálových trhoch,“ tvrdí.

Arca Capital CEE je samosprávny uzatvorený investičný fond kvalifikovaných investorov, ktorý pôsobí na českom i slovenskom trhu už 11 rokov. Arca Capital CEE je verejne obchodovateľným fondom na Burze cenných papierov Praha, segment trhu kvalifikovaných investorov.

Súvisiace články

Aktuálne správy