Bosch chce v automobilovej divízii zrušiť celkovo 3300 pracovných miest

Popredný nemecký dodávateľ Bosch chce podľa údajov podnikových odborov zrušiť ďalšie pracovné miesta. Ako povedal šéf odborov Hartwig Geisel, v nadchádzajúcich dvoch rokoch zmizne v automobilovej divízii celkovo 3300 pracovných miest. Podľa doterajších informácií malo ísť o 2840 miest v troch lokalitách v Bádensku-Württembersku a v jednej v Brémach. Bosch nové čísla nepotvrdil.
Geisel uviedol, že Bosch nasadil v Nemecku tvrdý úsporný kurz a riskuje rozdelenie zamestnancov. V predchádzajúcich dvoch rokoch firma zrušila už 2500 miest a k tomu chce odbúrať ďalších 3300. Bosch chce navyše prepustiť každého piateho vedúceho pracovníka v oblasti technológií spaľovacích motorov a podstatne zredukovať zmluvy na plný úväzok (40 hodín týždenne).
„Ani my nemáme prehľad. Spoločnosť nám to oznamuje po kúskoch,“ kritizuje Geisel. Počet 3300 vyplynul z aktuálnych informácií od členov podnikových odborov v jednotlivých nemeckých fabrikách. Geisel sa obáva, že v nadchádzajúcich mesiacoch prídu nové čísla.
Hovorca Boschu uviedol, že manažment v súčasnosti rokuje s odborármi vo viacerých fabrikách o tom, ako zvládnuť transformáciu v automobilovom priemysle. Poukázal na fabriku v Bambergu, kde sa minulý týždeň uzatvorila dohoda o zabezpečení výroby.

Súvisiace články

Aktuálne správy