Zisk módnej značky Hugo Boss v 3. kvartáli klesol, firma očakáva zotavenie

Nemecká módna značka Hugo Boss zaznamenala za 3. štvrťrok pokles zisku, keď výsledky do veľkej miery ovplyvnil vývoj v USA a Hongkongu. V druhom prípade spoločnosť doplatila na päť mesiacov trvajúce protivládne demonštrácie, ktoré prinútili viaceré obchody uzatvoriť prevádzky.

Ako uviedol server RTTNews, v 3. štvrťroku zaznamenal Hugo Boss čistý zisk 66 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka dosiahol 80 miliónov eur. Medziročne to predstavuje pokles o 17,5 %. Zisk na akciu klesol z 1,16 eura na 0,96 eura. Čisté tržby zaznamenali pokles o 1 % na 710 miliónov eur, v prípade úpravy o kurzové vplyvy však zhruba o 1 % vzrástli.
Spoločnosti sa nedarilo najmä v Severnej Amerike, kde upravené tržby klesli o 8 %. V Ázii rástli, tempo rastu sa však spomalilo na 2 % v dôsledku "výrazného dvojciferného" poklesu tržieb v Hongkongu.
Vo 4. štvrťroku však firma očakáva zlepšenie výsledkov. Ako povedal šéf spoločnosti Mark Langer, predpokladá "výrazné" zvýšenie prevádzkového zisku. K tomu by mali prispieť expanzia v kontinentálnej Číne a rastúci on-line biznis. Ten v medziročnom porovnaní zaznamenal v 3. kvartáli rast o 36 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy