Agentúra S&P zhoršila výhľad ratingu Boeingu na negatívny zo stabilného

Agentúra S&P Global Ratings varovala Boeing, že môže znížiť jeho rating. S&P zhoršila výhľad ratingu amerického výrobcu lietadiel Boeing zo stabilného na negatívny.

Agentúra S&P Global Ratings varovala Boeing, že môže znížiť jeho rating. S&P zhoršila výhľad ratingu amerického výrobcu lietadiel Boeing zo stabilného na negatívny. Dôvodom sú správy, že koncern dával Federálnemu úradu pre letectvo (FAA) zavádzajúce informácie v súvislosti s problémami stabilizačného systému lietadiel 737 MAX.
Agentúra uviedla, že sa môže predĺžiť uzemnenie strojov 737 MAX a ich návrat do letovej prevádzky. Pády týchto lietadiel a ich následné uzemnenie budú mať dlhotrvajúci negatívny vplyv na reputáciu koncernu, jej ziskovosť a finančnú silu. Uzemnenie navyše môže oslabiť konkurenčnú pozíciu Boeingu.
Ďalšie výrazné predĺženie uzemnenia môže spôsobiť, že Boeing bude musieť obmedziť alebo pozastaviť výrobu tohto modelu, uviedla S&P. Správa z konca minulého týždňa, že testovací pilot Boeingu mohol nezámerne zavádzať FAA, podľa S&P zrejme spôsobí ďalšie odloženie schválenia aktualizovaného softvéru zo strany FAA a ďalších regulačných úradov.

Súvisiace články

Aktuálne správy