Zákon proti byrokracii občanom ušetril takmer 7,3 mil. eur

Počas septembra a októbra si úrady cez OverSi stiahli 4 226 potvrdení o návšteve školy a ďalšie desaťtisíce týchto potvrdení si overili priamou integráciou medzi systémami.

Vďaka portálu OverSi ušetrili Slováci za trinásť mesiacov takmer 5,5 mil. eur a úrady si elektronicky stiahli viac ako 348-tisíc výpisov. V rámci systému DCOM si zase mestá a obce stiahli viac ako 124-tisíc výpisov s úsporou presahujúcou 1,7 mil. eur. Ako ďalej informoval Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, zákon proti byrokracii tak občanom ušetril takmer 7,3 mil. eur a stiahnutých bolo viac ako 473-tisíc výpisov. Tie tak občania nemuseli nosiť na úrady v papierovej podobe.

Najaktuálnejšou témou posledných dvoch mesiacov boli potvrdenia o návšteve školy. Rodičia už totiž nemusia nosiť papierové potvrdenia pre dokladovanie nároku na sirotské dôchodky, či prídavky na deti. „Počas mesiaca september a október si úrady cez OverSi stiahli 4 226 potvrdení o návšteve školy a ďalšie desaťtisíce týchto potvrdení si overili priamou integráciou medzi systémami,“ uviedol vicepremiér Richard Raši. Čo sa týka počtu stiahnutí za posledné dva mesiace, nezaostali ani výpisy z registra právnických osôb v počte 36 107 kusov, 23 047 výpisov z listu vlastníctva a viac ako 2 100 výpisov z registra trestov.

Súvisiace články

Aktuálne správy