Generali podpísala dohodu o akvizícii spoločnosti Izvor osiguranje, poskytovateľa neživotného poistenia v Chorvátsku

Prevod poistného portfólia podľa Generali nebude mať žiadny vplyv na záväzky voči existujúcim klientom Izvor osiguranje. Jednotlivé strany sa zároveň dohodli, že neposkytnú podrobnosti o kúpnej cene a iných zmluvných podmienkach.

Generali podpísala dohodu o akvizícii spoločnosti Izvor osiguranje, poskytovateľa neživotného poistenia v Chorvátsku. V tlačovej správe o tom informovala Katarína Kukurová z Generali poisťovne. „Transakcia bude dokončená po schválení príslušnými orgánmi dohľadu a hospodárskej súťaže. Jej cieľom je ďalšie upevňovanie pozície spoločnosti Generali na chorvátskom trhu,“ informovala Katarína Kukurová. Prevod poistného portfólia podľa nej nebude mať žiadny vplyv na záväzky voči existujúcim klientom Izvor osiguranje. Jednotlivé strany sa zároveň dohodli, že neposkytnú podrobnosti o kúpnej cene a iných zmluvných podmienkach.

„Sme hrdí na to, že môžeme naďalej posilňovať našu pozíciu na chorvátskom trhu privítaním klientov spoločnosti Izvor osiguranje, ktorým poskytneme tie najkvalitnejšie služby a inovatívne a personalizované produkty dostupné kedykoľvek a kdekoľvek,“ uviedol regionálny riaditeľ pre Rakúsko, CEE & Rusko a generálny riaditeľ spoločnosti Generali CEE Holding Luciano Cirina. Ako dodal, v súlade s ich stratégiou Generali 2021 rozširujú svoj záväzok zvyšovať hodnotu služieb tak v Chorvátsku, ako aj celom regióne Rakúska, strednej a východnej Európy a Ruska, s cieľom stať sa celoživotným partnerom pre svojich klientov.

Generali je poskytovateľ poistenia a správy aktív, zastúpenie má v 50 krajinách sveta. Má takmer 71 tisíc zamestnancov, ktorí obsluhujú 61 miliónov zákazníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy