Americká ekonomika napriek obchodným sporom pokračuje v miernom raste

Najväčšia svetová ekonomika podľa americkej centrálnej banky v septembri pokračovala v miernom raste, pociťuje však dopady obchodnej vojny aj spomaľovania globálneho hospodárstva

Americká ekonomika v septembri pokračovala v miernom rast aj napriek pretrvávajúcim obchodným sporom a spomaľovaniu globálnej ekonomiky. Vyplýva to zo správy, ktorú zverejnila v stredu americká centrálna banka (Fed).

Pretrvávajúce napätie v obchodných vzťahoch a pomalší globálny rast negatívne vplýva na ekonomiku, upozorňuje Federálny rezervný systém. Firmy podľa údajov, ktoré zhromaždilo 12 regionálnych pobočiek centrálnej banky, počítajú s udržaním rastu najväčšej svetovej ekonomiky, veľká časť z nich však zhoršila výhľady do najbližších šiestich až dvanástich mesiacov.

Správou sa budú tvorcovia americkej menovej politiky zaoberať na najbližšom zasadnutí Fed-u, ktoré sa uskutoční koncom októbra. Finančné trhy podľa agentúry AP očakávajú, že banka zníži úrokové sadzby, aby obchodná vojna medzi USA a Čínou nezastavila 11 rokov trvajúcu hospodársku expanziu.

Viac o téme: úroky

Súvisiace články

Aktuálne správy