ŽSR vyhlásili obstarávanie na dostavbu zriaďovacej stanice Žilina-Teplička

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vyhlásili v utorok vo vestníku Európskej únie (EÚ) verejné obstarávanie na stavebné práce na dostavbe zriaďovacej stanice Žilina - Teplička a nadväzujúcej železničnej infraštruktúry v uzle Žilina.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vyhlásili v utorok vo vestníku Európskej únie (EÚ) verejné obstarávanie na stavebné práce na dostavbe zriaďovacej stanice Žilina – Teplička a nadväzujúcej železničnej infraštruktúry v uzle Žilina. Celá stavba má dĺžku cca 14 kilometrov (km) v smere východ – západ a 2,3 km v smere sever – juh. Odhadovaná hodnota bez DPH je 353.747.214,59 eura, lehota na predkladanie ponúk uplynie 29. novembra 2019 o 8.30 h. TASR o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie a marketingu ŽSR František Kvarda.
Účelom stavby je modernizovať technickú infraštruktúru v uzle Žilina, ktorý je súčasťou siete TEN-T a európskeho železničného koridoru č. V Bratislava – Žilina – Čierna nad Tisou v rámci koridoru Dunaj – Rýn, resp. Balticko-adriatického koridoru. „Modernizácia pozostáva z prestavby existujúcej železničnej dopravnej cesty, zvýšenia stupňa technickej vybavenosti, zabudovania moderných a progresívnejších prvkov, čím dôjde ku skvalitneniu a zlepšeniu jej technických parametrov, bezpečnosti a ukazovateľov ako celku,“ doplnil Kvarda.
„Predmet zákazky je z dôvodu časového hľadiska výstavby rozdelený do dvoch etáp. Prvou je modernizácia železničného úseku Váh – Varín – Strečno a druhou dostavba zriaďovacej stanice Žilina – Teplička a nadväzujúcej železničnej infraštruktúry v uzle Žilina,“ dodal riaditeľ odboru komunikácie a marketingu ŽSR.

Súvisiace články

Aktuálne správy