RegioJet plánuje vydať dlhopisy v objeme 500 mil. CZK

Dopravca RegioJet plánuje v prvom polroku budúceho roka vydať dlhopisy v objeme 500 mil. CZK. Chce expandovať na nových aj existujúcich trasách a výrazne rozšíriť sieť svojich vlakových spojov. Emisiu dlhopisov mieni využiť aj na nákup ďalších železničných vozidiel.

Česká spoločnosť RegioJet vydá dlhopisy v očakávanom objeme 500 mil. CZK. Cieľom je posilniť pozíciu najväčšieho súkromného železničného dopravcu v strednej a východnej Európe, oznámila firma v utorok. Zaistené dlhopisy plánuje RegioJet vydať v prvom polroku budúceho roka.

„RegioJet bude expandovať na nových aj existujúcich trasách, výrazne rozšíri sieť svojich vlakových spojov a plánovanú emisiu dlhopisov mieni využiť na nákup ďalších železničných vozidiel,“ uviedla ďalej spoločnosť v tlačovej správe.

Prvé dlhopisy predal RegioJet investorom v júni minulého roka, emisiu spoločnosť označila za „veľmi úspešnú“. Aj teraz bude podľa firmy splatnosť cenných papierov päťročná, výnos bude predstavovať štyri percentá nad sadzbou PRIBOR zverejňovanou Českou národnou bankou. Manažérom plánovanej druhej emisie bude Česká spořitelna, ktorá pôsobí ako zaisťovací a platobný agent aj pre prvú emisiu.

Súvisiace články

Aktuálne správy