V časti Dolinky začali stavať štvrtú nájomnú bytovku so 42 bytmi

Štvrtú nájomnú bytovku začalo v týchto dňoch stavať mesto Detva v časti Dolinky. Do 42 bytov by sa prví nájomníci mohli sťahovať po ukončení stavby, ktorá je naplánovaná na koniec januára 2021.
„Mesto eviduje v súčasnosti asi 40 žiadostí o pridelenie nájomného bytu. Stavbou tejto bytovky by mohli byť všetci žiadatelia uspokojení,“ povedal TASR primátor Detvy Ján Šufliarsky.
Podľa neho žiadatelia o bývanie pribudli po tom, ako investori – spoločnosti Punch a ZF, postavili v Detve svoje závody a zamestnali prvých ľudí. Keďže cieľom je zamestnať v priemyselnom parku približne 550 ľudí, Šufliarsky očakáva, že dopyt po nájomných bytoch bude aj v nasledujúcich rokoch.
Výstavba novej bytovky je financovaná z dotácie na obstaranie nájomných bytov od Ministerstva dopravy a výstavby SR, tiež úverom od Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a z vlastných zdrojov. Zmluvná cena stavby je viac ako 2,23 milióna eur.
Mesto v súčasnosti spravuje asi 360 nájomných bytov. V časti Dolinky je ich v troch bytových domoch celkom 88, veľká časť nájomných bytov je aj v zástavbe na Štúrovej ulici.

Súvisiace články

Aktuálne správy