Majetok najbohatších Číňanov v tomto roku vzrástol o 10 %

Čisté bohatstvo najväčších čínskych podnikateľov stúplo napriek obchodnej vojne.

Majetok najbohatších čínskych podnikateľov sa v tomto roku zvýšil napriek tomu, že krajina je v obchodnej vojne s USA a čínsky hospodársky rast sa spomaľuje. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Hurun Report Inc., ktorá uviedla, že priemerné čisté bohatstvo 1 800 najbohatších ľudí v Číne oproti roku 2018 vzrástlo o 10 percent na sumu 1,4 mld. USD na jedného.

Najbohatším Číňanom je Jack Ma, bývalý šéf gigantického internetového predajcu Alibaba, ktorý minulý mesiac odišiel do dôchodku. Čistá hodnota jeho majetku je 39 mld. USD. Na druhej priečke sa umiestnil Ma Chua-tcheng, šéf spoločnosti Tencent, s majetkom 37 mld. USD.

Výsledky prieskumu spoločnosti Hurun Report Inc. odzrkadľujú rastúcu dôležitosť čínskeho trhu v čase, keď zvýšenie ciel zo strany USA poškodzuje priemyselnú výrobu orientovanú na export. V zozname najbohatších Číňanov stúpol počet podnikateľov v technologickom odvetví, farmaceutickom priemysle a potravinárskom sektore. Počet podnikateľov zo sektora spracovateľského priemyslu v rebríčku najbohatších Číňanov klesol.
(1 EUR = 1,0981 USD)

 

Súvisiace články

Aktuálne správy