Nemecká CK Thomas Cook žiada spolkovú vládu o úver 375 mil. eur

Nemecká dcéra britského koncernu Thomas Cook žiada spolkovú vládu o preklenovací úver vo výške 375 miliónov eur. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na vládne kruhy.
Hovorkyňa nemeckého ministerstva hospodárstva odmietla číslo potvrdiť. Každý prípad sa posudzuje osobitne a žiadosť Thomas Cook GmbH je potrebné odlišovať od úveru pre aerolínie Condor.
Hovorkyňa nemeckej divízie Thomas Cook v pondelok (23. 9.) uviedla, že firma požiadala spolkovú vládu o úver. Letecká spoločnosť Condor, ktorá je takisto dcérou britskej skupiny Thomas Cook, získala v utorok (24. 9.) večer prísľub na štátnu pomoc vo forme preklenovacieho úveru vo výške 380 miliónov eur.
Nemecká Thomas Cook GmbH v stredu podala insolvečný návrh. Aktuálne je na cestách s nemeckou Thomas Cook GmbH alebo jej dcérami Neckermann, Öger Tours, Air Marin a Bucher Reisen asi 140.000 ľudí. Nemecká divízia má približne 2000 zamestnancov. Dúfa, že aj po krachu materského koncernu bude môcť fungovať ďalej a že insolvencia a ochrana pred veriteľmi jej umožnia sanáciu.

Súvisiace články

Aktuálne správy