NDS dá na opravy vozoviek diaľnic na strednom Považí 2,5 milióna eur

Národná diaľničná spoločnosť tiež plánuje nakúpiť 120 nových zabezpečovacích signalizačných jednonápravových prívesov počas štyroch rokov za predpokladanú cenu 2,9 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) dá na opravy vozoviek diaľničných úsekov v pôsobnosti stredísk správy a údržby Trenčín a Považská Bystrica zhruba 2,5 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Stavebné práce budú počas štyroch rokov zabezpečovať spoločnosti Metrostav Asfalt, a. s., Zvolen (vedúci člen skupiny) a Santech, s. r. o., Bratislava. Vyplýva to z výsledku verejného obstarávania na základe výzvy na predkladanie ponúk, vyhlásenej v apríli tohto roka. Predpokladaná cena zákazky bola 2,5 milióna eur bez DPH.

Cieľom veľkoplošných aj lokálnych opráv diaľničných úsekov je podľa diaľničiarov zlepšiť ich prevádzkovú spôsobilosť a predĺžiť životnosť. Umožniť to má výmena degradovaných vrstiev krytu vozovky s použitím technológie hutnených asfaltových zmesí. NDS vybrala zhotoviteľa prác z ponúk siedmich uchádzačov, ponuky ostatných boli v rozsahu od 2,53 mil. eur (Cesty Nitra, a. s., Inžinierske stavby, a. s., Košice) do takmer 3 mil. eur bez DPH (Strabag, s. r. o., Bratislava).

NDS tiež plánuje nakúpiť 120 nových zabezpečovacích signalizačných jednonápravových prívesov počas štyroch rokov za predpokladanú cenu 2,9 mil. eur bez DPH. Z celkového počtu má byť 70 výstražných prívesov so svetelnou šípkou, 40 pre zobrazovanie výstrahy a zmien v dopravných situáciách na fixnom zobrazovacom LED paneli a desať pre zobrazovanie zmien s prestaviteľnými panelmi. Lehota na predkladanie a otváranie ponúk je 21. októbra, platiť musia minimálne do 31. augusta 2020. Dodávateľ má vzísť z následnej elektronickej aukcie.

Za poskytovanie podporných služieb softvérových produktov spoločnosti Microsoft spojené so službami Microsoft Premier Support chce NDS zaplatiť 1,165 mil. eur bez DPH. Zákazku na štyri roky s použitím elektronickej aukcie zadala spoločnosti Gamo, a. s., Banská Bystrica cez verejnú súťaž, vyhlásenú v apríli tohto roka. Predpokladaná cena za tieto služby bola takmer 1,2 mil. eur bez DPH. Druhú ponuku v tendri predložila firma Autocont, s. r. o., Bratislava, a to vo výške 1,174 mil. eur bez DPH.

Diaľničiari zároveň vyhlásili verejnú súťaž na nákup pohonných hmôt, ich dodanie aj stočenie do čerpacích staníc stredísk správy a údržby diaľnic a rýchlostných ciest a dodanie prevádzkových kvapalín. Za zákazku na štyri roky predpokladajú uhradiť predbežne 9,5 mil. eur bez DPH. Ponuky treba predkladať do 22. októbra, v ten istý deň ich budú aj otvárať, pričom minimálny termín viazanosti ponúk je 22. októbra 2020.

Súvisiace články

Aktuálne správy