Slovenskí klienti CK Thomas Cook riešia situáciu s poisťovňou

Nepríjemné dôsledky úpadku cestovnej kancelárie (CK) Thomas Cook sa dotýkajú približne 40 Slovákov, ktorí si svoju dovolenku v zahraničí objednali prostredníctvom ponúk skrachovanej spoločnosti. Dovolenkujúci sa nachádzajú v piatich rôznych krajinách, okrem iného aj v USA či Mexiku. Po rokovaní vlády to potvrdil štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR František Ružička.
„Máme informácie o tom, že títo turisti sú v kontakte s cestovnými kanceláriami a riešia situáciu prostredníctvom poisťovne,“ uviedol Ružička. Rezort podľa neho nevie o tom, že by sa niekto zo Slovákov musel vysťahovať z hotela. „Naopak, máme informácie, že hotely ponechali turistov vo svojich zariadeniach,“ uviedol Ružička. V prípade, že by to bolo nevyhnutné, bude sa rezort zaoberať priamou pomocou, zatiaľ sa to podľa Ružičkových slov darí riešiť cestou poistnej udalosti.
Britská CK Thomas Cook v dôsledku úpadku zrušila státisíce rezervácií dovoleniek po tom, ako sa jej nepodarilo zabezpečiť financie na svoju záchranu. Po krachu uviazlo v dovolenkových destináciách zhruba 600.000 turistov.

Súvisiace články

Aktuálne správy