Nemecká dcéra cestovnej kancelárie Thomas Cook, spoločnosť Condor, požiadala o štátnu pomoc

Letecký prepravca Condor, ktorý je dcérskou spoločnosťou skrachovanej cestovnej kancelárie Thomas Cook, požiadal nemeckú vládu o finančnú pomoc. Podľa zdrojov blízkych vláde chce získať preklenovací úver vo výške zhuba 200 mil. eur

BRATISLAVA 23. septembra (SITA, AP) – Letecký prepravca Condor, ktorý je dcérskou spoločnosťou skrachovanej cestovnej kancelárie Thomas Cook, požiadal nemeckú vládu o finančnú pomoc. Oznámilo to v pondelok spolkové ministerstvo hospodárstva. Vláda sa žiadosťou o poskytnutie preklenovacieho úveru zaoberá, uviedol hovorca ministerstva Korbinian Wagner. Akú sumu chce firma získať nešpecifikoval, podľa zdrojov nemeckej tlačovej agentúry dpa však ide o zhruba 200 mil. eur.

Cestovná kancelária Thomas Cook vyhlásila v pondelok bankrot. Firma s takmer 180-ročnou históriou si nedokázala zabezpečiť dodatočné financie, ktoré od nej požadovali veriteľské banky. Na dovolenke v zahraničí sa aktuálne nachádza zhruba 600 tis. jej klientov, z toho je asi 150 tis. britských občanov.

Súvisiace články

Aktuálne správy