Thomas Cook potrebuje ďalšie peniaze na záchranu

Britská cestovná kancelária (CK) Thomas Cook v piatok potvrdila, že žiadala akcionárov o ďalších 200 miliónoch libier (225,39 milióna eur) na dokončenie plánu reštrukturalizácie a záchranu spoločnosti.
Najstaršia cestovná kancelária na svete sa dohodla minulý mesiac na kľúčových podmienkach plánu rekapitalizácie vo výške 900 miliónov GBP s čínskym akcionárom Fosun. Ale vo štvrtok (19. 9.) nemenovaný zdroj uviedol, že jej veritelia žiadajú ďalších 200 miliónov GBP z upísaných finančných prostriedkov.
„Medzi CK a radom zainteresovaných strán pokračujú rokovania o konečných podmienkach rekapitalizácie a reorganizácie spoločnosti,“ uviedol vo svojom vyhlásení Thomas Cook. Dodal, že tieto diskusie zahŕňajú žiadosť o núdzové financie vo výške 200 miliónov GBP nad rámec už oznámenej kapitálovej injekcie vo výške 900 miliónov GBP.
Thomas Cook Group zápasí s problémami. Dôvodom je slabší dopyt po dovolenkách. V máji CK oznámila, že v 1. polroku svojho finančného roka 2018/2019 vykázala stratu, a väčšiu ako vlani.

Súvisiace články

Aktuálne správy