Slováci zostávajú napriek nástupu nových videoslužieb verní klasickým poskytovateľom televíznych služieb

Káblové spoločnosti o zákazníkov neprichádzajú, ale im, naopak, pribúdajú.

Slováci zostávajú napriek nástupu nových videoslužieb verní klasickým poskytovateľom televíznych služieb. Ako vyplýva z údajov, ktoré agentúre SITA poskytli káblové spoločnosti, počet ich televíznych zákazníkov za posledné obdobie stúpa. „Čo sa týka poskytovateľov tzv. OTT televíznych služieb, ako je napríklad Netflix, ich vplyv na predaj našich televíznych služieb je minimálny, respektíve nevnímame citeľnejší vplyv pôsobenia týchto služieb na predaj našich služieb,“ zhodnotil za UPC Broadband Slovakia Jaroslav Kolár.

Posledný aktuálny údaj počtu televíznych zákazníkov pre skupinu Slovak Telekom (vrátane DIGI Slovakia) je ku koncu júna tohto roka, keď ich spoločnosť evidovala 623 tisíc. Ku koncu minulého roka to pritom bolo 617 tisíc a rok predtým 592 tisíc. Celkovo teda podľa hovorcu firmy Michala Koreca počet televíznych zákazníkov dlhodobo stúpa aj popri viacerých projektoch nelineárnych služieb. Žiadne výrazné zmeny zákazníckej bázy nezaznamenala v tejto oblasti ani spoločnosť Orange Slovensko. K polroku aktuálneho roka eviduje 88 tisíc zákazníkov Orange TV. „V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ich počet narástol o tretinu,“ uviedla firma.

Približne 10-percentný medziročný nárast zákazníkov eviduje aj spoločnosť Antik Telecom. Aktuálne ich má 35 tisíc. Ovplyvnenie počtu klientov vstupom on-demand služieb na trh pritom firma podľa Petra Blaasa nezaznamenala, keďže takéto služby s ohľadom na ich štruktúru obsahu zatiaľ považujú za doplnkové.

Na Slovensku pôsobia viaceré streamovacie služby, ako sú napríklad Netflix, HBO Go, Hulu či Amazon Prime Video. Celosvetovo najväčšia je pritom práve americká spoločnosť Netflix. Aktuálne je prítomná v asi 190 krajinách sveta a eviduje okolo 150 miliónov platiacich zákazníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy