Justin Sun rozdelí budúci rok 1,2 milióna dolárov medzi 100 ľudí

, businessInsider Foto:YT/TRON foundation;SITA/AP

Justin Sun, ktorý zaplatil 4,6 milióna dolárov za obed s Warrenom Buffettom, sa zaviazal, že v roku 2020 rozdá ľuďom 1,2 milióna dolárov. Šéf spoločností Tron a BitTorrent plánuje pozvať jedného zo „šťastnej stovky“ na charitatívny obed s miliardárskym investorom.

Justin Sun plánuje venovať každý mesiac sto ľuďom 1 000 dolárov mesačne. Vo svojom tweete uviedol, že chce, aby mu pri výbere príjemcov pomohol demokratický prezidentský kandidát Andrew Yang. Yang prisľúbil minulý týždeň dať budúci rok 10 000 dolárov mesačne 10 ľuďom. Má to byť  ukážka plánu zaviesť základný garantovaný príjem pre každého amerického dospelého občana, ak by bol zvolený.

Yang považuje základný garantovaný príjem ako určitú ochranu pred automatizáciou, ktorá pretvorí početné priemyselné odvetvia a spôsobí rozsiahle straty pracovných miest. Podľa New York Times však chce na financovanie pilotného programu vo výške 120 000 dolárov použiť dary na kampaň, čo je potenciálne porušenie zákonov o financovaní kampaní. Rovnako je nezákonné použiť finančné prostriedky na kampaň na pokrytie osobných výdavkov a príjemcovia „dividend za slobodu“ ich pravdepodobne budú využívať presne na tento účel.

Andrew Yang
Kontroverzný obed
Každoročná aukcia obedu s Buffettom odovzdáva získané peniaze charite v San Franciscu, ktorá pomáha bezdomovcom. Justin Sun vyhral s rekordnou ponukou 4,57 milióna dolárov a prisľúbil, že počas tohto stretnutia sa pokúsi vysvetliť výhody kryptomien generálnemu riaditeľovi Berkshire Hathaway. Buffett je notoricky známy svojim odmietavým postojom k nim. Sun pozval na spoločný obed napríklad tvorcu Litecoinu Charlieho Lee a generálneho riaditeľa Circle Jeremy Allairea. Pozval tiež Donalda Trumpa po tom, ako prezident tweetoval, že „nie je fanúšikom“ bitcoinu a iných kryptomien.

Justin Sun
Sun ale nakoniec na poslednú chvíľu obed odložil. Odvolal sa na zdravotný stav, komplikáciám spôsobeným obličkovým kameňom. Odloženie obeda vyvolalo špekulácie, že má problémy s čínskou vládou, najmä po tom, čo Bloomberg informoval, že čínske úrady zadržali zamestnancov jeho firmy Tron. Sun na čínskych sociálnych sieťach zverejnil hlboké ospravedlnenie za prehnané propagovanie obeda.

Súvisiace články

Aktuálne správy