Petit Press sa rozširuje o sieť schránkových novín Pardon

Vydavateľstvo Petit Press, ktoré v regiónoch okrem týždenníkov MY a denníka Korzár, vydáva aj schránkové tituly ECHO, kupuje tretiu najväčšiu sieť schránkových novín na Slovensku - Pardon.

Vydavateľstvo Petit Press, ktoré v regiónoch okrem týždenníkov MY a denníka Korzár, vydáva aj schránkové tituly ECHO, kupuje tretiu najväčšiu sieť schránkových novín na Slovensku – Pardon. Týždenný náklad periodika, ktoré pôsobí v regiónoch Trenčína, Nitry, Trnavy a Topoľčian, je viac ako 185.000 kusov, informoval v piatok Peter Ciglan z divízie týždenníkov Petit Press.
Pardon pôsobí na trhu viac ako 28 rokov. „Verím, že silná značka akou Pardon bezpochyby je, ešte viac posilní naše dominantné postavenie v regiónoch a zároveň doplní naše produktové portfólio, výhľadovo i v regiónoch, kde momentálne nepôsobí, aj za pomoci stávajúcich majiteľov, s ktorými budeme spolupracovať na rozvoji značky Pardon aj naďalej,“ uviedol člen predstavenstva Petit Press Milan Mokráň, zodpovedný za regionálne aktivity vydavateľstva.
Značka Pardon zostane v regiónoch zachovaná. Zmenu privítala aj spolumajiteľka spoločnosti Pardon print, Emília Kouřilová, podľa ktorej ide o dobrý krok. „Toto spojenie sily a skúseností je zárukou rozvoja našich novín a vieme, že Pardon vďaka tomu ide ďalej,“ povedala. Spoločnosť Pardon print, a. s., mala v posledných troch rokoch tržby mierne nad úrovňou 50.000 eur a po strate -8549 eur v roku 2017 sa vlani prehupla do zisku 11.047 eur.
Vydavateľstvo Petit Press vydáva na Slovensku periodiká v slovenskom a anglickom jazyku. Do vydavateľskej skupiny patria denníky SME, Korzár, regionálne týždenníky MY, magazíny TV svet, Profit, Lišiak, Doma v záhrade, Magazín zdravia a O knihách, dvojtýždenník The Slovak Spectator a sieť bezplatných novín ECHO.

Súvisiace články

Aktuálne správy