ZSSK aj v piatok vypraví niektoré vlaky mimoriadne len do stanice Bratislava-Nové Mesto

Zmena v organizácii dopravy podľa Železničnej spoločnosti Slovensko súvisí s nehodovou udalosťou zo stredy, pri ktorej sa na bratislavskej Hlavnej stanici vykoľajil vlak súkromného dopravcu RegioJet.

Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) pre stále trvajúce obmedzenia na Hlavnej stanici v Bratislave v piatok 13. septembra vypraví niektoré vlaky mimoriadne len do stanice Bratislava – Nové Mesto. Zmena v organizácii dopravy podľa spoločnosti súvisí s nehodovou udalosťou zo stredy, pri ktorej sa na bratislavskej Hlavnej stanici vykoľajil vlak súkromného dopravcu RegioJet. „Uvedené vlaky v piatok neobslúžia stanicu Bratislava Hl. st. Ostatné vlaky budú vypravené riadne podľa cestovného poriadku. Cestujúcim sa za diskomfort ospravedlňujeme,“ informoval vo štvrtok riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Vlak R 800 Poľana (Prešov 21:12 – Bratislava Hl. st., príchod 5:30, odchod 5:54 – Bratislava-Nové Mesto 6:02) pôjde v hlavnom meste odklonom po trase Bratislava-Vajnory – Bratislava predmestie – Bratislava-Nové Mesto. „Vlak Os 3002 (Leopoldov 4:39 – Bratislava Hl. st., pravidelný príchod 5:42) bude v úseku Bratislava-Rača – Bratislava Hl. st. odrieknutý. Cestujúcim, ktorí chcú pokračovať do stanice Bratislava Hl. st., odporúčame v železničnej stanici Bratislava-Rača prestup na vlak Os 3040 (Pezinok – Bratislava-Rača 5:51 – Bratislava Hl.st. 6:00 – Kúty),“ uviedol Kováč. Vlaky RR 850 Levičan (Levice 5:21 – Bratislava Hl. st. 7:17) a REX 1876 Podlužan (Nové Zámky 6:18 – Bratislava Hl. st. 7:30) pôjdu do stanice Bratislava-Nové Mesto tiež odklonom cez stanice Bratislava-Vajnory a Bratislava predmestie.

ZSSK vo štvrtok popoludní z uvedených dôvodov vypravila päť vlakov mimoriadne zo stanice Bratislava-Nové Mesto, a nie z Hlavnej stanice. Ostatné vlaky boli podľa národného dopravcu vypravené riadne podľa cestovného poriadku.

Pre vykoľajenie vlaku RegioJet bola v stredu takmer neprejazdná trať v Bratislave medzi Hlavnou stanicou a stanicou Nové Mesto. Vlaky dopravcu na linke S70 boli skrátené po Nové Mesto a neobsluhovali Hlavnú stanicu, meškali až do 60 minút. Ako RegioJet informoval na facebooku, doprava na Hlavnú stanicu bola obnovená v stredu popoludní. Vlaky, ktoré premávali z Hlavnej stanice, museli ísť odklonom cez stanicu Bratislava-Predmestie, preto mali vyššie meškania.

Súvisiace články

Aktuálne správy