Akciový trh v USA stagnoval, technologický sektor zostal pod tlakom

Index S&P 500 posilnil o 0,03 % a Dow Jones o 0,3 %, technologický index Nasdaq klesol o 0,04 %

Akciový trh v USA uzatvoril v utorok bez výraznejších zmien. Rástli priemyselní výrobcovia, energetické firmy a spoločnosti pôsobiace v zdravotníctve. Darilo sa aj bankám. Technologický sektor čelil rade výpredajov, keď investori druhý deň v rade uprednostnili akcie menších firiem zameraných na domáci trh. To súvisí s obavami z dopadov colnej vojny medzi USA a Čínou, ktorá ohrozuje najmä veľké nadnárodné firmy.

Index S&P 500 posilnil o 0,03 % na 2 979,39 bodu a Dow Jones o 0,3 % na 26 909,43 bodu. Technologický index Nasdaq klesol o 0,04 % na 8 084,16 bodu.

Po nejednoznačnej správe federálneho ministerstva práce, ktoré v utorok informovalo, že ponuka voľných pracovných miest klesla, hoci počet nových obsadených pozícií mierne vzrástol, investori čakajú na ďalšie aktualizované údaje z najväčšej svetovej ekonomiky. Vo štvrtok zverejní ministerstvo práce index spotrebiteľských cien, po ktorom bude nasledovať v piatok augustová štatistika o maloobchodných tržbách. Ekonómovia zároveň stále očakávajú, že americká centrálna banka v snahe prispieť k udržaniu hospodárskeho rastu budúci týždeň opäť zvýši úrokové sadzby.

Súvisiace články

Aktuálne správy