ZUŠ prejde počas šiestich mesiacov rozsiahlou rekonštrukciou

Na Základnej umeleckej škole (ZUŠ) v Zlatých Moravciach sa v týchto dňoch začala rozsiahla rekonštrukcia. Ako o tom informovala radnica, stavebné práce sa tam budú konať približne šesť mesiacov.
ZUŠ získala na opravu finančnú dotáciu vyše 199.000 eur z fondov Európskej únie. Celkové oprávnené výdavky projektu sú viac ako 209.000 eur. Finančný rozdiel doplatí v rámci povinného spolufinancovania mesto Zlaté Moravce, ktoré je zriaďovateľom ZUŠ. „V rámci stavebných prác sa bude rekonštruovať strecha, plánované sú aj výmena okien, zateplenie fasády, rekonštrukcia kúrenia vrátane nových kotlov a sanity budovy. Pretože oprava bude trvať niekoľko mesiacov, vedenie školy zabezpečilo plynulý chod vyučovacieho procesu v náhradných priestoroch,“ uviedla riaditeľka ZUŠ Zuzana Mičkeová.
Podľa jej slov budova ZUŠ už rekonštrukciu nutne potrebovala. „Havarijný stav bol na streche, ktorá zatekala. Okná už nespĺňali svoju funkciu, netesnili a nebolo ich možné bezpečne používať. Škola vynakladala enormné finančné prostriedky na vykurovanie tried pre veľké úniky tepla,“ vysvetlila Mičkeová.

Súvisiace články

Aktuálne správy