Počet turistov v Hongkongu v auguste klesol takmer o 40 %

V niektorých oblastiach mesta obsadenosť hotelov pre protesty klesla o viac ako polovicu.

Počet turistov, ktorí navštívili Hongkong, v auguste prudko klesol, keďže mesto postihli protivládne protesty. Minister financií Hongkongu Paul Chan uviedol, že počet návštevníkov sa minulý mesiac medziročne znížil takmer o 40 percent. Ide o prudké prehĺbenie poklesu po tom, ako sa počet turistov v júli zmenšil o 5 percent. Vlani patril Hongkong k najviac navštevovaným mestám na svete, keď tam prišlo 30 mil. turistov. Informuje o tom portál bbc.com.

V meste už mesiace trvajú protesty a stále sa neobjavujú náznaky ich ukončenia. V auguste protestujúci na niekoľko dní ochromili letisko a stovky letov bolo zrušených. Šéf hongkonského rezortu financií uviedol, že v niektorých oblastiach mesta obsadenosť hotelov klesla o viac ako polovicu. „V maloobchode a odvetví stravovacích služieb je to podobné,“ dodal.

Niektorí ekonómovia prognózujú, že vplyv protestov v kombinácii s americko-čínskou obchodnou vojnou zatlačí ekonomiku Hongkongu v neskoršej časti tohto roka do technickej recesie. Demonštrácie sa začali proti návrhu zákona o vydávaní z Hongkongu do Číny na stíhanie, ale demonštranti neskôr začali žiadať širšie slobody.
https://www.bbc.com/news/business-49630610

Súvisiace články

Aktuálne správy